Pikantne tosty z boczkiem, cebulą i papryką

Pikantne tosty z boczkiem, cebulą i papryką to dobry pomysł szczególnie na kolację, bo na śniadanie są niestety trochę zbyt czasochłonne.

Pikantne tosty z boczkiem, cebulą i papryką – składniki:

  • 4 kromki pieczywa tostowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g boczku
  • 1/2 papryki
  • 1/2 cebuli
  • masło
  • sól, pieprz, pieprz cayenne

Pikantne tosty z boczkiem, cebulą i papryką – przygotowanie:

  1. Boczek pokroić w drobną kostkę.
  2. Czosnek obrać i posiekać drobno.
  3. Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w drobną kostkę.
  4. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
  5. Boczek podsmażyć na patelni z czosnkiem.
  6. Dodać cebulę i paprykę, zeszklić.
  7. 2 kromki pieczywa posmarować masłem, nałożyć na nie zasmażkę,  przykryć pozostałymi kromkami, piec przez kilka minut w tosterze.

Smacznego:)

Pikantne tosty z boczkiem cebulą i papryką

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *