Śliwki w boczku

 Śliwki w boczku to jedna z najlepszych imprezowych przekąsek także dla tych, którzy nie lubią śliwek!

Śliwki w boczku – składniki

  • 2 paczki boczku surowego w plastrach
  • paczka śliwek suszonych
  • wykałaczki

Śliwki w boczku – przygotowanie

  1. Plastry boczku przekroić na pół.
  2. W każdą połówkę plastra boczku zawinąć jedną śliwkę.
  3. Każdą śliwkę zawiniętą w boczek przekuć wykałaczką.
  4. Piec w piekarniku rozgrzanym do 100 stopni przez 45 minut (ja mam piekarnik z termoobiegiem).
  5. Można podawać ciepłe od razu po upieczeniu albo na zimno.

Smacznego:)

Śliwki w boczku do mojego imprezowego jadłospisu wprowadziła Ola, którą serdecznie pozdrawiam:)

Śliwki w boczku

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *