Śledzie po szlachecku


Grzybki marynowane przeważnie na imprezach traktowane są jako „samodzielna” przekąska – leżą w osobnym naczyniu. Rzadko spotyka się, żeby były elementem sałatki, a szkoda, bo grzybki marynowane np. ze śledziem wypadają kapitalnie!

Śledzie po szlachecku – Składniki

  • 3 filety śledziowe (ja kupuję Lisnera w paczce)
  • 4 ogórki konserwowe średniej wielkości
  • słoiczek grzybów marynowanych
  • 2 jajka
  • cebula
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Śledzie po szlachecku – Przygotowanie

  1. Jajka ugotować, obrać ze skorupek, pokroić w kostkę.
  2. Ogórki pokroić w drobną kostkę.
  3. Grzybki odsączyć z zalewy i pokroić w drobną kostkę.
  4. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
  5. Śledzenie pokroić w kostkę.
  6. Składniki wymieszać w misce, posolić, popieprzyć, dodać majonez, wymieszać.

Smacznego:)

Śledzie po szlachecku z grzybami marynowanymi i majonezem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *