Ryżowe babeczki z galaretki

Bardzo prosty i pomysłowy deser, który można zrobić w kilka chwil.

Żeby przygotować ryżowe babeczki nie trzeba totalnie żadnych umiejętności – wystarczy tylko galaretka, ryż i gotowe.


 

Składniki:

  • kilka łyżek ryżu preparowanego
  • galaretka Pink Margarita Winiary
  • truskawki do dekoracji

 

Przygotowanie:

  1. Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki wrzątku
  2. Do foremki na muffinki wsypujemy ryż, wypełniamy foremkę po sam wierzch.
  3. Ciepłą lub przestudzoną galaretką zalewamy ryż, wlewamy tyle ile się zmieści – najlepiej, żeby było nalane po sam wierzch.
  4. Odstawimy do przestudzenia i wstawimy do lodówki do stężenia.
  5. Przed podaniem wyjmujemy z foremki i dekorujemy truskawkami.

Smacznego:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *