Deser astronauty

Ten deser wygląda jak statek kosmiczny, więc nazwałem go deserem astronauty;)

Do wykonania jest bardzo prosty, właściwie plega tylko na wlaniu galaretki do puszki, ale jaki jest efektowny! No i smakuje też super.

 

Składniki:

  • puszka ananasów w plastrach
  • 1 galaretka Blue Curacao Winiary
  • bita śmietana do dekoracji

 

Przygotowanie:

  1. Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki wrzątku
  2. Z puszki z ananasami wylewamy cały sok
  3. Przestudzoną galaretkę wlewamy do puszki i odstawiamy do lodówki do stężenia.
  4. Po wyjęciu z puszki kroimy na plastry i każdy dekorujemy bitą śmietaną.

Smacznego:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *