Pasta kanapkowa ze szprotek

Pasta kanapkowa ze szprotek to smaczna pasta kanapkowa, łatwa i szybka w przygotowaniu, składająca się z dostępnych chyba w każdym sklepie składników. Myślę, że z powodzeniem możemy zastąpić szprotki inną rybą z konserwy.

 Składniki

  • 1 puszka szprotek w oleju,
  • 1 mała cebula,
  • 6 łodyżek szczypiorku,
  • 1 jajko,
  • rukola (do podania),
  • sól, pieprz.

Przygotowanie

  1. Ze szprotek odlać olej, włożyć je do miseczki, rozdrobnić widelcem.
  2. Jajko ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupki, drobniutko posiekać, dodać do miseczki.
  3. Szczypiorek posiekać i dodać do miseczki.
  4. Cebulkę posiekać i dodać do miseczki.
  5. Posolić i popieprzyć do smaku.
  6. Podawać na chlebie z listkami rukoli.

Smacznego:)

Przepis pochodzi z bloga mojegotowanie.pl

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>