Koreczki mini caprese

Mini koreczki caprese będą ozdobą każdego przyjęcia. Ilekroć jem ser mozzarella, a robię to zawsze z chęcią, to zastanawiam się na czym polega jego fenomen, bo tak w zasadzie jest… bez smaku;)

Składniki

  • 1 opakowanie pomidorków koktajlowych,
  • 1 opakowanie sera mozzarella,
  • kilkanaście listków świeżej bazylii,
  • dwie łyżki oliwy z oliwek,
  • wykałaczki.

 

Przygotowanie

  1. Pomidorki umyć, pokroić na połówki.
  2. Ser pokroić w kostkę nie większą niż połówki pomidorków.
  3. Listki bazylii umyć.
  4. Nadziewać na wykałaczki kolejno:
  • listek bazylii,
  • połówkę pomidorka,
  • kawałek serka,
  • połówkę pomidorka.

Smacznego:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *