Zapiekanki z serem camembert i bazylią

Zapiekanki z serem camembert i bazylią to mało oryginalny, ale bardzo smaczny przepis na udaną przystawkę lub imprezową przekąskę. Świetnie sprawdzą się też jako lekka kolacja.

 Składniki

  • 1 bagietka,
  • 12 plasterków salami,
  • 1 paczka sera camembert,
  • kilkanaście listków bazylii,
  • 6 oliwek,
  • przyprawa ziołowa (ulubiona mieszanka).

Przygotowanie

  1. Bagietkę pokroić najpierw na pół, a potem na mniejsze kawałki (w zależności od tego ile zapiekanek chcesz otrzymać).
  2. Bagietkę posypać przyprawą ziołową.
  3. Na bagietce poukładać plasterki salami.
  4. Ser pokroić w plasterki i poukładać na bagietkach.
  5. Oliwki pokroić na połówki i poukładać na bagietkach.
  6. Posypać bagietki listkami bazylii.
  7. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 5 minut (ja mam piec z termoobiegiem).

Smacznego:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *