Pasta kanapkowa z awokado

Pasta kanapkowa z awokado to wynalazek dla osób, które lubią delikatny, nieco przypominający masło smak tego owocu. Pastę z awokado należy zjeść w ciągu 24h od przygotowania, później niestety wygląda mało apetycznie, chociaż od początku estetyka nie jest jej najmocniejszą stroną;)

Składniki

  • 1 dojrzały owoc awokado,
  • 1 łyżka soku z limonki,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • 1 jajko,
  • 50 dag żółtego sera,
  • 1 łyżka majonezu,
  • sól, pieprz.

Przygotowanie

  1. Awokado obrać, przekroić na połówki, wydłubać pestkę, włożyć do miseczki, rozgnieść widelcem.
  2. Dodać sok z limonki.
  3. Dodać oliwę.
  4. Jajko ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupki, drobniutko posiekać, dodać do miseczki.
  5. Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach i wsypać do miseczki.
  6. Posolić i popieprzyć.
  7. Wszystko dokładnie wymieszać.

 Smacznego:)

 Przepis pochodzi z bloga Zajadam.pl

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *