Bruschetta z truskawkami i mozzarellą

Bruschetta z truskawkami i mozzarellą to ciekawy pomysł na oryginalne zapiekanki. Świetnie nadadzą się na otwarcie imprezy. Są bardzo smaczne i do tego można przy nich sporo pokombinować w zależności od upodobań np. dodać ocet balsamiczny, posypać je ziołami itd.

Składniki

  • 4 bułeczki ciabatta,
  • 8 plasterków sera mozzarella,
  • szklanka truskawek,
  • oliwa,
  • 12 listków bazylii.

 

Przygotowanie

  1. Bułeczki pokroić na połówki i skropić oliwą.
  2. Mozzarellę pokroić w cienkie plasterki i położyć na bułeczki.
  3. Truskawki umyć, pokroić w plasterki, położyć na mozzarellę.
  4. Bazylię porwać na drobne kawałki i posypać bułeczki.
  5. Piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni (mój ma termoobieg).

Smacznego:)

Przepis jest modyfikacją koncepcji z bloga Annie’s Eats.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *