Sałatka wiosenna z jajkami

Sałatka wiosenna z jajkami bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła. Ostatnio byłem sceptyczny co do kompozycji zawierających sałatę, tymczasem sałatka wiosenna z jajkami okazała się strzałem w dziesiątkę. Polecam ją szczególnie ze świeżych chlebem:)

Składniki

  • pół dużego pęczka rzodkiewek,
  • 3 małe pomidory,
  • ogórek zielony długi,
  • pół dużego pęczka szczypiorku,
  • 4 jajka,
  • 5 liści sałaty,
  • 2 łyżki majonezu,
  • pieprz,
  • sól.

Przygotowanie

  1. Umyć i osuszyć wszystkie warzywa.
  2. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek, pokroić w ćwiartki.
  3. Rzodkiewkę pokroić w plastry.
  4. Pomidory i ogórka pokroić w kostkę.
  5. Szczypiorek posiekać.
  6. Liście sałaty porwać na małe kawałki.
  7. Wszystkie składniki połączyć w misce, dodać majonez i wymieszać. Popieprzyć i posolić do smaku.

Smacznego:)

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *