Sałatka wiosenna z jajkami i twarogiem

Sałatka z jajkami i twarogiem to smaczna wiosenna kompozycja, a że jest nietypowa to na pewno warto jej spróbować:)

Składniki

  • 4 jajka
  • 250 g twarogu półtłustego
  • pęczek rzodkiewek
  • długi ogórek zielony (caly)
  • pęczek szczypiorku
  • śmietana (ok. pół kubeczka)
  • sól
  • pieprz

 

Przygotowanie

  1. Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz, pokrój w kostkę.
  2. Rzodkiewki i ogórka pokrój w kostkę.
  3. Szczypiorek posiekaj drobno.
  4. Wszystkie składniki razem z twarogiem wrzuć do miski i wymieszaj.
  5. Wlej śmietanę, przypraw solą i pieprzem do smaku.

Smacznego:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *