Pieczone papryki z jajkiem

Pieczone papryki z jajkiem to fajny pomysł na efektowną przystawkę lub smaczny dodatek do obiadu.

Składniki

  • 2 czerwone papryki
  • 4 jajka
  • 2 pełne łyżki masła
  • pół pęczka szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Papryki umyć, przekroić na połówki (wzdłuż), oczyścić z gniazda nasiennego.
  2. Nagrzać piekarnik do temperatury 200 stopni, włożyć do niego połówki papryk i piec 20 minut. Po wyjęciu odlać sok, który puściły papryki.
  3. Połówki papryk włożyć do formy do mufinek – będą stały prosto i jajko się nie wyleje.
  4. Wbić jajka do naczynia np. kubka, a z niego przelewać do papryk.
  5. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, włożyć papryki z jajkami i piec 12-15 minut.
  6. Posiekać szczypiorek i posypać nim papryki wyjęte z pieca.
  7. Posolić i popieprzyć do smaku.

Smacznego:)

Przepis pochodzi z bloga Kwestia Smaku.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *