Pasta jajeczna z szynką i żółtym serem

Pasta jajeczna z szynką i żółtym serem to delikatna pasta znakomicie nadająca się do kanapek jako miła odmiana od kupnych serków i innych smarowideł;)

Składniki

  • 5 plasterków cienko pokrojonej szynki
  • 5 jajek
  • 25 g sera żółtego
  • 0,5 pęczka szczypiorku
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek, pokroić bardzo drobno.
  2. Szynkę pokroić bardzo drobno.
  3. Ser żółty zetrzeć na tarce o malutkich oczkach.
  4. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem w miseczce. Posolić i popieprzyć do smaku.

Smacznego:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *