Tosty we włoskich kolorach z masłem czosnkowym
Tosty we włoskich kolorach z masłem czosnkowym to smaczna i prosta przekąska na ciepło, dobra zarówno na dużą imprezę jak i kameralne spotkanie.
Składniki:
Masło czosnkowe:
- 2 łyżki masła,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 łyżeczka vegety,
- 0,5 łyżeczki przyprawy do pizzy.
Tosty:
- 4 kromki pieczywa tostowego,
- 4 zielone oliwki nadziewane papryką,
- 4 plasterki sera brie,
- 2 kawałki papryki konserwowej,
- 6 kaparów.
Przygotowanie
Masło czosnkowe:
- Czosnek obierz i przeciśnij przez wyciskarkę do czosnku,
- Wymieszaj czosnek z masłem, Vegetą i przyprawą do pizzy.
Tosty:
- Posmaruj tosty masłem czosnkowym,
- Oliwki pokrój na połówki,
- Na dwie kromki połóż po 4 połówki oliwek oraz po plasterku sera brie,
- Na kolejne dwie kromki połóż po 3 kapary, po plasterku sera brie oraz po kawałku papryki konserwowej,
- Wstaw tosty do pieca rozgrzanego do temperatury 180 stopni na trzecią półkę na 8 minut (piec z termoobiegiem).
Smacznego:)