Tosty we włoskich kolorach z masłem czosnkowym

Tosty we włoskich kolorach z masłem czosnkowym to smaczna i prosta przekąska na ciepło, dobra zarówno na dużą imprezę jak i kameralne spotkanie.

Składniki:

Masło czosnkowe:

  • 2 łyżki masła,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 łyżeczka vegety,
  • 0,5 łyżeczki przyprawy do pizzy.

Tosty:

  • 4 kromki pieczywa tostowego,
  • 4 zielone oliwki nadziewane papryką,
  • 4 plasterki sera brie,
  • 2 kawałki papryki konserwowej,
  • 6 kaparów.

 

Przygotowanie

Masło czosnkowe:

  1. Czosnek obierz i przeciśnij przez wyciskarkę do czosnku,
  2. Wymieszaj czosnek z masłem, Vegetą i przyprawą do pizzy.

Tosty:

  1. Posmaruj tosty masłem czosnkowym,
  2. Oliwki pokrój na połówki,
  3. Na dwie kromki połóż po 4 połówki oliwek oraz po plasterku sera brie,
  4. Na kolejne dwie kromki połóż po 3 kapary, po plasterku sera brie oraz po kawałku papryki konserwowej,
  5. Wstaw tosty do pieca rozgrzanego do temperatury 180 stopni na trzecią półkę na 8 minut (piec z termoobiegiem).

Smacznego:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *