Sałatka morderca

Sałatka morderca, którą pierwotnie nazwałem sałatką z fetą i ryżem, jest smaczna i pożywna, ale musiałem się przy niej tyle namordować, że nie miałem innego wyjścia, niż nazwać ją „mordercą”;)

Składniki

  • 1 saszetka ugotowanego ryżu,
  • 1 opakowanie sera feta,
  • 3 średniej wielkości ogórki kiszone,
  • 4 jajka ugotowane na twardo,
  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka,
  • 1 puszka kukurydzy,
  • 1 pęczek szczypiorku,
  • pieprz,
  • przyprawa do kurczaka,
  • 5 łyżek majonezu,
  • olej.

Przygotowanie:

  1. Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu i wystudź.
  2. Ugotuj jajka na twardo i pokrój je w kostkę.
  3. Kurczaka oczyść, pokrój na drobne kawałki, oprósz przyprawą do kurczaka (ja dałem pikantną), usmaż na patelni (na oleju) a potem wystudź.
  4. Ogórka i fetę pokrój w drobną kostkę.
  5. Szczypiorek pokrój drobno.
  6. Kukurydzę odsącz.
  7. Wszystkie składniki połącz w salaterce, wymieszaj z majonezem.

Smacznego:)

Tak jak pisałem na początku, sałatka jest bardzo smaczna, ale trzeba się sporo napracować przy jej przygotowaniu. Mając ugotowany ryż i usmażonego kurczaka jesteśmy już przecież blisko obiadu;)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *