Jajka faszerowane serem pleśniowym

Jajka faszerowane serem pleśniowym to szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna potrawa.

Po spróbowaniu właśnie jajek faszerowanych serem pleśniowym, jajek faszerowanych łososiem i jajek faszerowanych pieczarkami mogę powiedzieć, że jestem fanem jajek faszerowanych w ogóle:)

Składniki

  • 6 jajek
  • 100g sera pleśniowego (ja użyłem gorgonzoli)
  • 1 łyżka majonezu

Przygotowanie

  1. Ugotuj jajka, obierz ze skorupek, przekrój na połówki.
  2. Łyżeczką wydłub żółtka, przełóż je do miseczki, tam wymieszaj dokładnie z serem pleśniowym i majonezem.
  3. Masę żółtkowo-serową połóż na jajka, w miejsca po żółtkach.
Jeśli zostało Wam trochę masy, to możecie ją potraktować jako pastę na kanapki.

Smacznego:)

Przepis pochodzi z bloga kotlet.tv.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *