Sałatka z tuńczyka po meksykańsku

Sałatka z tuńczyka po meksykańsku jest bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu. Można ją zrobić nawet, gdy goście zaskoczą Was swoją wizytą.

Składniki

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym,
  • 1 puszka kukurydzy,
  • 1 puszka czerwonej fasoli,
  • 3 ogórki kiszone,
  • 1 papryka,
  • 5 łyżek majonezu,
  • pieprz.

 

Przygotowanie

  1. Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych, następnie kroimy w drobną kostkę.
  2. Ogórki kroimy w drobną kostkę.
  3. Fasolę, kukurydzę i tuńczyka odsączamy.
  4. Wszystkie składniki mieszamy w misce z majonezem, posypujemy pieprzem do smaku.

Smacznego:)

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *