Sałatka Rodos z wędzonym indykiem

Sałatka Rodos z wędzonym indykiem to ciekawa sałatka składająca się z zaledwie czterech składników. Połączenie wędzonej wędliny z fetą i zielonym ogórkiem jest zaskakująco dobre, zwłaszcza jeśli ktoś tak jak ja nie przepada za zielonym ogórkiem;)

Składniki:

  • 1 opakowanie sera feta
  • 1 długi zielony ogórek
  • 300g wędzonego indyka
  • 40 oliwek (ja wziąłem 20 czarnych i 20 zielonych)
  • 5 łyżek majonezu
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Obrać ogórka i indyka (odkrawam skórkę z indyka, chociaż nadaje się do zjedzenia).
  2. Ogórka, indyka i fetę pokroić w kostkę.
  3. Oliwki pokroić na połówki.
  4. Wymieszać wszystkie składniki z majonezem. Popieprzyć do smaku.

Smacznego:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *