Śledź z żurawiną

Śledź z żurawiną z powodzeniem może zastąpić tradycyjnego imprezowego śledzika z cebulką. Dobrze wypada też na rodzinnych imprezach, bo śledź i żurawina to nietypowe połączenie.

Jeśli po przyrządzeniu śledzika uznasz, że 6 łyżek żurawiny za mało złagodziło jego ostry smak dodaj jej jeszcze więcej.

Składniki

  • 4 filety śledziowe (1 paczka)
  • 1 mała cebula
  • 1 mały jogurt naturalny
  • 6 łyżeczek żurawiny

Przygotowanie

  1. Filety pokroić w kostkę.
  2. Cebulę pokroić w kostkę.
  3. Filety i cebulę włożyć do salaterki.
  4. Jogurt wlać do szklanki, wymieszać z żurawiną.
  5. Polać śledzia z cebulą jogurtem z żurawiną i wymieszać.

Smacznego:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *