Śledź babci (śledź z cebulą, pomidorem i ogórkiem)

Śledź z cebulą, pomidorem i ogórkiem to ładnie wyglądająca przystawka, którą chętnie zjedzą nawet osoby nie przepadające za śledziem.

 

Składniki (porcja dla 7 osób)

  • 2 filety śledziowe w oleju (w paczce są przeważnie 3)
  • 1 pomidor
  • 1 średni ogórek kiszony
  • 1 średnia cebula
  • majonez

 

Przygotowanie

  1. Śledzia opłukać, pokroić na kwadratowe kawałki.
  2. Cebulę, ogórka i pomidora pokroić na plastry.
  3. Układać warstwami: 1. cebula, 2. śledź, 3. pomidor, 4. ogórek, 5 majonez.

Smacznego:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *