Sałatka warstwowa z gyrosem

Sałatka warstwowa z gyrosem jest często spotykana na imprezach. Nic dziwnego – jest bardzo smaczna i wygląda ładnie. Powinna być podawana w przezroczystej misce. 

Jeśli planujesz dużą imprezę dobrze byłoby przygotować dwie warstwy sałatki, ewentualnie zrezygnować z oddzielającej je kapusty, jeśli nie masz wystarczająco dużej miski.

  Składniki

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 5 średnich ogórków konserwowych
  • 1 duża cebula
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 kapusta pekińska
  • 1 przyprawa do gyrosa
  • keczup
  • majonez

Przygotowanie

  1. Kurczaka pokroić w dość drobną kostkę, posypać przyprawą do gyrosa i podsmażyć na patelni (na oleju).
  2. Pokroić ogórki i cebulę w drobną kostkę.
  3. Poszatkować kapustę pekińską (2/3-1/2 całej główki zaczynając od zielonej strony)
  4. W salaterce układać kolejno warstwy: 1. mięso 2. ketchup 3. ogórek 4. cebula 5. kukurydza 6. majonez 7. kapusta pekińska

Smacznego:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *