Pomidory faszerowane kukurydzą i pieczarkami

Pomidory faszerowane kukurydzą i pieczarkami to widowiskowa i smaczna przystawka.

 

Składniki (porcja dla 4 osób)

  • 4 średniej wielkości pomidory
  • 5 dużych pieczarek
  • 2 małe ogórki konserwowe
  • 2 jajka
  • 1 szczypiorek
  • 5 łyżek majonezu
  • 0,5 puszki kukurydzy

Przygotowanie

  1. Pieczarki umyć, pozbawić trzonków, obrać i ugotować.
  2. Jajka ugotować na twardo.
  3. Z pomidorów odkroić górną część i wydłubać miąższ łyżeczką (ew. posiłkując się małym nożem). Trzeba uważać, żeby nie przebić ścianek pomidora. Pomidory posolić w środku i odstawić do lodówki.
  4. Pieczarki, jajka, cebulkę, szczypiorek, ogórki konserwowe pokroić drobno, włożyć do miseczki, dodać kukurydzę, popieprzyć, następnie wymieszać z majonezem.
  5. Tak przygotowanym farszem napełnić pomidory.

Smacznego:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *