Łosoś w łódeczkach z ogórka

Łosoś w łódeczkach z ogórka to smaczna i prosta w przygotowaniu imprezowa przekąska. Ja nie jestem wielbicielem zielonego ogórka, ale w połączeniu z wędzonym łososiem, którego uwielbiam, smakuje bardzo dobrze.

Składniki

  • 10 dag łososia
  • 1 krótki ogórek zielony (połowa tego, ze zdjęcia)
  • 3 źdźbła szczypiorku
  • 1 plaster cytryny
  • sól

 

Przygotowanie (15 minut)

  1. Ogórka obrać, przekroić wzdłuż na pół, podzielić na krótsze kawałki. Szczypiorek i łososia pokroić drobno. Pokrojonego łososia skropić cytryną.
  2. Wydłubać z ogórka pestki łyżeczką, tak żeby otrzymać łódeczki.
  3. Powstałe łódeczki posypać solą.
  4. W łódeczkach położyć cienką warstwę szczypiorku.
  5. Łódeczki wypełnić łososiem.

 

Smacznego:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *