Indyk z warzywami

Indyk z warzywami to miła alternatywa dla osób, które lubią kurczaka. Dla odmiany można go bowiem z powodzeniem zastępować indykiem.

Przygotowując danie uważaj, żeby nie przypalić papryki – lepiej żeby była trochę twardsza niż spalona. Wiem z doświadczenia;)

Składniki

  • 1 podwójny filet z piersi indyka
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 średnie cebule
  • 1 papryka
  • 1 vegeta

 

Przygotowanie

 

  1. Cebulę pokroić w półplasterki, podsmażyć, przełożyć do miseczki,
  2. Na patelni podsmażyć mięso i paprykę,
  3. Dodać koncentrat pomidorowy, fasolę i smażoną cebulę.
  4. Dokładnie wymieszać, doprawić pieprzem i vegetą.

Smacznego:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *